Må man spise chokolade, når man ammer?

Må man spise chokolade, når man ammer?

Jeg vil gerne afsløre en lidt pinlig ting om mig selv.

Jeg er dybt afhængig.- Ikke af kaffe, Ikke af cigaretter ikke af sko. Men af chokolade.

Jeg har haft afhængigheden så længe jeg kan huske. Da jeg var lille spiste mig og min søster havregryn med chokolade på HVER morgen.  Min Mor syntes, at det var lige sukkeragtigt nok med Nesquik, (hun var tandlæge), så hun købte kun den stærke cacao. Du ved den du bager med, der er meget stærk og på ingen måde sød, og med et højt cacaoindhold. Jo den spiste jeg hver dag…i mange år, til morgenmad. Det blev startskuddet til afhængigheden, der løbende blev optrappet og suppleret med al andet chokolade jeg kunne få fingrene i. Jeg var heldigvis elitesvømmer så ernæringsmæssigt gav det mig ikke nogen problemer.

Jeg vil vove den påstand, at jeg i mit voksne liv ikke har haft mere end 10 dage uden at indtage en aller anden form for chokolade. Derfor går jeg heller aldrig ud, uden at have lidt reserver med i tasken (ja jeg ved godt det er stukket HELT af). Min gode ven Lasse  joker tit med, at jeg består af 66 % ren cacao, hvis jeg en dag skulle få brug for et drop.

Jeg ved godt at jeg er et massivt skråplan I KNOW, men det er altså mit fix. Også da jeg var gravid, og også imens jeg ammede løs på mine drenge…. Må man det ? Altså spise chokolade imens man ammer. Altså køre en hel plade Valhrona ind med den ene hånd, imens du holder baby med den anden? Det korte svar er JA. Du må gerne spise chokolade imens du ammer. Det er altså en myte, at du ikke må spise chokolade imens du ammer. Din baby får ikke ondt i maven. Måske hvis du kører 3 plader Marabou i streg, men det får du jo også selv ondt i maven af (håber jeg).  En god regel er, at de mængder chokolade, der giver dig mavekramper, er der stor sandsynlighed for at baby også kan mærke i mavsen. 

Den gode nyhed er at når du ammer, har din krop brug for ca 475 Kcal ekstra i døgnet (hvilket svarer til 1/2 plade chokolade), nogen af de kalorier kan da godt komme fra chokolade, hvis du også kan høre at den kalder ovre fra skuffen.

Tilbage til blog
 • Kolik

  Kolik

  Der er mange årsager til kolik agtig gråd men de 2 vi hyppigst ser på vores ammebesøg er: 1. LÅSNINGER I HVIRVLERNE. 2. LUFT I TARMENE.

  Kolik

  Der er mange årsager til kolik agtig gråd men de 2 vi hyppigst ser på vores ammebesøg er: 1. LÅSNINGER I HVIRVLERNE. 2. LUFT I TARMENE.

 • Gode råd til sommerbabyer

  Gode råd til sommerbabyer

  Vi har samlet 10 vigtige råd til dig som venter en sommerbaby eller har en lille nyfødt.

  Gode råd til sommerbabyer

  Vi har samlet 10 vigtige råd til dig som venter en sommerbaby eller har en lille nyfødt.

 • Far på barsel

  Far på barsel

  Jeg har lavet en to do liste der kan hjælpe dig med score mange point hos din kæreste og samtidig få set masser af VM i fodbold.

  Far på barsel

  Jeg har lavet en to do liste der kan hjælpe dig med score mange point hos din kæreste og samtidig få set masser af VM i fodbold.

1 af 3